MENÜ

hero-thief2.jpg

Thief

 

A lopakodás, rejtőzés és meglepetés mestere, a thief halálos ellenfél. Bár páncélzata csak közepes, és az életereje sem sok, mindezt gyorsaságával, kitéréseivel ellensúlyozza. Könnyedén eltűnnek ellenfeleik szeme elől, vagy éppen ellopnak tőlük dolgokat, hogy fegyverként használják őket.


Míg a többi kasztnak a fegyver skillek újratöltési idejére kell hagyatkoznia támadásaival, a thief úgynevezett Initiative-ot használ. Ez tíz pontot jelent, másodpercenként egy töltődik újra nekik. Ezzel a tíz ponttal kell támadniuk, fegyver skilljeik ezeket használják, és különböző mennyiségű Initiative pontba kerülnek, viszont cserébe nincs újratöltésű idejük. Így a thief rövid idő alatt nagy sebzést tud bevinni.

A thief képes lopni is a Steal képességével, ami egy hasznos environment weapont, környezeti fegyvert eredményez. PvE-ben az ellenfél típusától függ, mit lophatsz tőle (pl. a moáktól tollat, melyet az ellenfélre dobva megvakíthatók), PvP-ben pedig az ellenfél kasztjától.

A thief - ha nem kétkezes fegyvert használ - különbözik a többi kaszttól: a fő kézben tartott fegyver határozza meg az első két fegyver skilljét, az offhand fegyver pedig a negyedik és ötödik fegyver skillt. A középső, vagyis a harmadik skillt, melynek a neve dual skill, a két kézben tartott fegyver együttesen határozza meg. Vagyis egy thief két daggerrel pl. Leaping Death Blossom dual skillt, egy daggerrel és egy pistol-lal viszont Shadow Shot dual skillt ad.

Kaszt mechanizmus: Steal képességgel lopás; Initiative pontok használata a fegyver skillekhez, újratöltési idő nélkül

Különleges skill típusok:


Stealth: a thiefek eltűnhetnek ellenfeleik elől, így kikerülve az aggro-jukból; ha éppen láthatatlanok, a sebzés ekkor is láthatóvá teszi őket ideiglenesen; ha támad, a láthatatlansága megszűnik

Shadow step: a thief gyorsan a harc sűrűjébe, vagy éppen ellenfele háta mögé kerülhet a shadow step skillekkel, de akár gyorsan meg is léphet velük egy veszélyes helyzetből

Trap: csapdák állításával a thief meglepheti ellenfeleit


Használható fegyverek:
A thief közelharci és távolsági fegyvereket egyaránt tud használni:

Fő kezes fegyverek: sword, dagger, pistol

Off hand fegyverek: dagger, pistol

Kétkezes fegyverek: shortbowforrás: Night Watchers Hun oldala

eredeti forrás: Gw2 hivatalos oldal

Asztali nézet