MENÜ

Sylvari

sylvari.jpg

 

Történelem

Volt idő, amikor átkoztam ezt a világot, amiért mindent elvett tőlem. De miközben itt éltem, rájöttem, hogy ezek az emlékek, még a legfájdalmasabbak is, személyünk magvai. Ezek alakítják növekedésünk.” – Ronan, Ember, korábbi Shining Blade tag

A sylvarik története egy emberrel és egy kentaurral kezdődik. Az embert Ronannek hívták, harcos volt a Shinig Blade között. Miközben elszakadt az őrjáratától, egy barlangot talált, tele különös magokkal, melyeket erős növény-lények őriztek. Elvette az egyik magot és hazavitte a családjának, azonban mire hazaért, az egész falut lemészárolta a White Mantle és erős isten-imitátoraik, a Mursat-ok. Fájdalmában, a sírokra ültette a magot és megfogadta, hogy soha többet nem ragad kardot.

Ronanhoz csatlakozott Ventari, egy idős kentaur, aki szintén belefáradt a folyamatos konfliktusokba. Együtt létrehoztak egy kis közösséget, egy menedéket azoknak, akik békére vágynak egy bűnös világban. A különös magból kisarjadt fa büszkén növekedett, ágai alatt békében élt ember s kentaur. Ronan idővel eltávozott, ahogyan a koros Ventari is. De mielőtt elhagyta volna ezt a világot, a kentaur belevéste tanításait egy márvány táblába, amit elhelyezett a Pale Tree gyökerei között. Majd ő is, a legöregebb és legbölcsebb kentaur, eltávozott.

A fa növekedett, árnyéka befedte az egész környéket és idővel, gyümölcsöt termett. Ennek a gyümölcsnek a besejében volt az első sylvari. Miközben ringatta őket, a Pale Tree énekelt nekik és elmesélte, amit a világról tudott.

A sylvari első pillantásra embernek tűnhet, de az összehasonlítás hamar értelmét veszti. A húsuk indákból és levelekből áll, a hajuk lombozat és szirom és csontjaik a legerősebb fa. Aranyszínű nedv kering az ereikben és pollen száll ki a testükből. Felnőttként „születnek” (ők maguk „ébredésnek” nevezik), bizonyos mértékű tudással a világról. A sylvarik mélyről fakadó tulajdonsága a nemesség, a kíváncsiság és a felfedezés iránti kényszer.

Ahogy a sylvarik felfedezik és megismerik a világot, ez a tudás visszakerül a Pale Tree-be, aki aztán elénekli azt a következő generációnak.

 

A Grove

A Pale Tree uralja most a Tarnished Coast-ot, magassága túltesz némely hegyen is. Sűrű lombozatának oltalmában építették meg otthonukat a sylvarik. A Grove, melyet a Pale Tree hozott létre, egy több szintes, zöldellő, természetes város. A fa gyökerei és ágai széles teraszokat formálnak, ahol más növények növekednek és otthonokká, épületekké formálódnak. Egyes sylvarik egész életüket a fa alatt élik le, de a legtöbben az utazást, a kalandot választják, hagyják, hogy Álmuk oda vezesse őket, ahova menniük kell.

A sylvarik házakba vagy ciklusokba osztják be magukat, azt tartják, hogy az egyén személyiségét az határozza meg, hogy a nap melyik szakában ébredt fel. Azok a sylvarik, akik a Hajnal Ciklusában születnek, bőbeszédűek és diplomatikusak.  Akik a Nap Ciklusában születnek, a problémák megoldásában járnak elől, ők azonnal szembeszállnak a kihívásokkal. Az Alkony Ciklusának sylvarijai intelligensek és megfontoltak. És azok, akik az Éj Ciklusában születnek, titkolózóak, csendesek és megvan a saját véleményük.

Az elsőszülöttek azok, akiket leginkább nevezhetünk a sylvarik vezetőinek, bár a tisztelet ami körül veszi őket csupán a bölcsességükből és abból a tényből fakad, hogy ők töltötték a legtöbb időt a világban. Minden ciklust egy elsőszülött vezet, ők a luminary-k, az újjonan jövők segítői és tanítói. Azonban, a sylvarik legfőbb vezetője a szülőjük, maga a Pale Tree. Dala minden sylvariban megtalálható és azok akik megértésre vágynak, a fa tövéhez zarándokolnak, hogy beszéljenek vele és meghallgassák bölcsességeit.

 

Egy Árny az Álomban

A sylvari egy fiatal faj, mégis, külső és belső kihívásokkal is szembe kell nézniük. Nem minden faj fogadta őket szívesen, korai tapasztalataik a közeli asurákkal, megmutatta nekik, hogy nem mindenki vall olyan erkölcsös nézeteket mint ők. De a legnagyobb fenyegetés belülről jön, egyrészt vannak olyan sylvarik akik megtagadják az Álmot, valamint magából az Álomból is érkeznek figyelmeztetések.

Minden meg nem született hallja a Pale Tree dalát és így tanul a világról, beleértve azt a tudást, amit más sylvarik szereztek. Sokan álmodnak egy rejtélyes veszélyről, mely a felébredt világot fenyegeti. Sokuknak ez csak egy-egy villanás. Csak a ritka kevesek, fajuk hősei, látják meg a sárkányok árnyait és fogják fel őket úgy, mint a világot fenyegető veszélyt. Ezért, minden faj közül a sylvari érzi a leginkább az Ősi Sárkányok jelentette kihívást. Földjük partjai a Sea of Sorrows mentén húzódnak, a víz Zhaitan élőholt kegyenceit veti partra, akiket csak a pusztítás érdekel. Míg más fajokat megronthatnak az Ősi Sárkányok, ezzel élőholt kegyencé vagy a Brand kristályos lényévé változtatva őket, addig a sylvarik ennek ellenállnak. Azok, akik a Pale Tree-ből születnek egyszerűen meghalnak, mielőtt a rontás eluralkodna rajtuk. Sok sylvari hiszi, hogy ez azért van, mert ők a sárkányok elleni harcra születtek és meg vannak áldva egyfajta védelemmel a legszörnyűbb hatalmukkal szemben. Némely nem-sylvari tudós ellenben azt állítja, hogy a sylvarik különös felépítése az, ami meggátolja a sárkányok rontását. Néhány okos lélek pedig egyszerűen csak annyit mond, hogy a sylvarik nem ízlenek a sárkányoknak. Senki sem tudja biztosan, mi az igazság.

Az Ősi Sárkány kegyencei azonban csak az egyik fenyegetés a sok közül. Vannak olyan sylvarik, akik megtagadják Ventari táblájának tanításait és azt állítják, hogy a kentaur befolyása eltorzította az Álmot. Ők az árnyat keresik az Álomban, elfordulnak attól, amit ők „hamis erkölcsnek” hívnak és személyiségük sötétebb oldalát kutatják. Hideg, kegyetlen, könyörtelen. Ezek a sylvarik úgy tekintenek magukra, mint az „igazi sylvarikra”, a fa igazi gyermekeire, egyik legfőbb céljuk, hogy fajuk más tagjait is a sötétségbe vezessék. Ők a Nightmare Court, ők azok akik minden kegyetlen és gonosz cselekedetükkel hozzáadják rémálmukat a fához és reménykednek, hogy egy nap megfordítják az egyensúlyt és sikerül szülőjüket a saját oldalukra állítaniuk.  A Nightmare Court vezetője az egyik elsőszülött: Faolain Hercegné, aki egykor Caithe dédelgetett társa volt.

 

Egy hihetetlen, új világ

A sylvarik kevesebben vannak, mint a többi nagy faj képviselői, de minden nappal egyre többen ébrednek fel. Újak Tyria-n, de az Álomnak köszönhetően, van fogalmuk a világról. Mégis kíváncsiak, meg akarják érteni azokat a dolgokat, amikről csak álmodtak. A világot lehetőségekkel telinek és lenyűgözőnek találják.

Habár még egy sylvari sem halt meg idős kora miatt, már megtapasztalták a halált. Amint szintén lenyűgözőnek találtak.


forrás: variance gw2 info blog

 

 

 

 

Asztali nézet