MENÜ

 

Norn

norn.jpg

Történelem

 

A nornok Far Shiverpeaks fagyott hegyeiből származnak, mérföldekkel északra az emberi királyságoktól. Történelmük hősökről, szellemekről és hihetetlen tettekről szól. Egy norn harcos egészen addig halhatatlan marad, amíg a leszármazottak emlékeznek rá és amíg a kunyhók körüli tűznél a mesemondók elmondják történetüket. Így megy ez már réges-rég óta.

Mindez megváltozott Jormag, az Ősi Jég Sárkány érkezésével. Fagyos álmából felébredve, a sárkány kitört az élő világba. A nornok először ugyanúgy harcoltak ellene, mint bármi más ellen tennék – ahogyan a bátor hősök akarnak legyőzni egy szörnyet egy csatában. Százak estek el és a nornok rákényszerültek földjeik elhagyására.

A Spirits of the Wild segítette a nornokat a menekülésben. Voltak, akik meghaltak védelmezésük közben; voltak, akik hátramaradtak, hogy harcoljanak Jormag ellen, ők elvesztek. Mások, a legnagyobb szellemek – Farkas, Medve, Holló és Hópárduc – pedig, biztonságos földre, a törpök egykori földjeire vezették a nornokat.

 

Hoelbrak

A norn nem városi nép – jobban szeretik az egyszerű épületeket, melyeket a vadonból faragnak ki, ahol a túlélés az egyén erején és képességein múlik. Mégis, Hoelbrak fontos pontja a norn civilizációnak, mivel a Spirits of the Wild ide vezette a nagy hőst, Aesgir-t és a menekülő nornokat. Az alapítása óta eltelt években, Shiverpeaks nornjai idejártak kereskedni, találkozni, kérkedni és inni, de csak néhányuk szállásolta el magát itt évekre.

Knut Whitebear, Aesgir unokája, felügyeli most Hoelbrak-ot, de ha a vezetőjüknek hívnád őt, csak gúnnyal találnád szemben magad. Knut titulusa a Master of the Lodge. Ő tartja biztonságban Hoelbrak-ot, ahogyan tette azt az apja és a nagyapja ő előtte. Ő teszi próbára a fiatalokat és ünnepli meg eredményeiket nagy lakomákkal. A Wolfborn, melyet két fia vezet, tartja fenn a békét e között a veszekedős, verekedős nép között.

Öt, hatalmas épület uralja Hoelbrak-ot. A Great Lodge Knut székhelye, hatalmas karzatain és erkélyein találhatod meg népük egyik legnagyobb hősét. A maradék négy kunyhó mindegyike egy-egy Spirit of the Wild-nak van szentelve – Farkas, Medve, Holló, Hópárduc. Itt dolgoznak a sámánok, hogy fenntartsák a hitet és mesélik el az eltávozottak történeteit a mesemondók. Itt él tovább a norn nép bölcsessége.

 

A Spirits of the Wild

A nornoknak nincsenek isteneik, legalábbis a szó emberi értelmezésében. Ők a Spirits of the Wild-ot tisztelik: totemisztikus erők, a vadon lényeinek nagy szellemei. Minden totemnek vannak erényei és tanításai, melyeket a nornoknak tanítanak: a Medvének ott az ereje, a Farkas arra tanít, hogy egységben az erő, a Holló a bölcsesség, a Hópárduc a ravaszságot és rejtőzködést oktatja. Vannak más szellemek is, néhányan nem érdemlik meg a tiszteletet, néhányan meghaltak és néhányan elvesztek.

A nornoknak megvan az a képességük, hogy átalakuljanak a Szellemeknek tetsző formába. Átalakulva, közelebb kerülnek ezekhez a szellemekhez és a természet erőinek megértéséhez. A nornok élvezik a föld adományait, de nem fosztják ki azt, a Szellemek bölcsessége megértette velük, hogyan csillapítsák megállás nélküli, izgága természetüket.

 

Új kihívások, ősi ellenségek

A norn elterjedt a Shiverpeaks-ben, otthonaik a legjobb vadászmezők és a legtisztább patakok közelében találhatók. Nincsenek egyedül azonban ezeken az új földeken, otthonaikért meg kell küzdeniük – de ezt a nornok pont így szeretik.

Réges-rég, a törpök uralták ezeket a mély völgyeket és barlangokkal-teli hegyeket. Ezek az apró harcosok alászálltak a mélyekbe, majd az ősi mágia átalakította őket, hogy harcolhassanak egy másik Ősi Sárkány kegyencei ellen. Romos otthonaikat most birtokba vették korábbi rabszolgáik és szolgáik a dredge-k, akik most miden felszínalatti területet a sajátjuknak tartanak, miközben a felszíni területekért a nornokkal versengenek.

A hegytetők egy másik bukott faj otthonát képezik, a jotunét. Ezek az óriások egykor bölcsek és erősek voltak, bukásuk hosszú és kemény volt. Most már nem sokkal többek barbároknál, akik az őseik által épített fellegvárak romjai közt élnek és uralmi harcra kelnek a nornokkal.

Mégis, a legnagyobb fenyegetés az az, ami követte őket északról. Jormag bajnokai és kegyencei ellepték a vidéket, jeges leheletükkel megrontva a tiszta havat és az erős lényeket. A legrosszabb mégis az, hogy vannak a nornok közt olyanok, akik elismerik Jormag erejét. Úgy tisztelik a Sárkányt, mintha az egy másik Szellem lenne, próbálnak tanulni tőle és ellesni a képességeit. Túl későn veszik észre a hibájukat: a Sárkány csak romlást és halált tanít.

 

A nornok ereje

Jormag elüldözte őket eredeti otthonukból, de a nornok nem menekültek, nem törtek meg és nem keresnek segítséget. Sokkal inkább, egy legyűrendő kihívást látnak az Ősi Sárkányban. Ha erre nem ma kerül sor, akkor hamarosan. Amíg az a nap el nem jön, amíg az a hős, aki összetöri Jormag fogát és visszavezeti a nornokat északi földjeikre, fel nem emelkedik, addig a nornok úgy élnek meg minden napot, mintha az az utolsó lenne. Az élő világ egy csodálatos dolog számukra, kihívásokkal, küzdelmekkel és lehetséges nagy történetekkel teli.

 

 


forrás: variance gw2 info blog

 

 

 

 

Asztali nézet