MENÜ

Guild Wars 2 szakmák

 

A craftolás (készítés) folyamata az általad összegyűjtött materialok átalakítása hasznos eszközökre, felszerelésekre. A teljes craft rendszer több kicsi részre oszlik el, melyeket a játék discipline-nek (tudományágnak) nevez. Egy időben legfeljebb kettő ilyen ág mestere lehetsz, azonban egy bizonyos összeg fejében bármikor lecserélheted azokat.  Az ágak több szintre vannak bontva, ezáltal úgy próbálták kialakítani a rendszert, hogy folyamatos előrehaladás mellet meg tudd magadnak csinálni a szükséges felszereléseket, anélkül hogy fölösleges tárgyakat kéne készítened. Fontos megemlíteni, hogy annak ellenére, hogy a craftolás során gyakran egyedi kinézetű tárgyak készülnek, tulajdonságaik nem jobbak a velük egy szinten lévő a szörnyek által dobott tárgyakénál.

Abban az esetben, ha az ember más szakmát szeretne, a váltást könnyedén megteheti, és ha netán vissza szeretne térni a régi szakmájára, akkor azt ugyan onnan folytathatja, azonban a váltás minden 1 pontonként10 copperbe kerül.

Egyszerű példa:

Maxos(400 pontos) szakács vagy és csináltál magadnak sok sütit, akkor megteheted, hogy átváltasz 0-ás ékszerészre ingyen, azonban ha kifogyott a sütid és ismét szeretnél magadnak csinálni, akkor az 400*10 copperedbe kerül, hogy visszaváltsd az egyik szakmád szakácsra, ami 40 ezüst.

 

Szakmák (disciplinek):

 

Armorsmith tango icon 20px.pngArmorsmith (páncélkovács)

 

Ezzel a szakmával inventoryboxokat, rúnákat, továbbá heavyarmor darabokat készíthetünk,  melyeket a guardianok és warriorok tudnak viselni.

 

Artificer tango icon 20px.pngArtificer (kézműves)

 

Ez a szakma lehetővé teszi a sigilek létrehozása mellett,Staffok, Scepterek, Focusok illetve Tridentek készítését is, melyeket a guardianok, elementalisták, mesmerek és nekromaták tudnak használni.

 

ChefCook (szakács)

 

Ez a szakma ételek készítésére alkalmas, melyek rövid ideig tartó harci buffokat szolgáltatnak elfogyasztáskor. Minden kasztnak hasznos, ugyanakkor megfontolandó a felvétele, ugyanis rengetek féle material kell hozzá, és gyorsan telíti az inventoryt.

 

Huntsman tango icon 20px.pngHuntsman (vadász)

 

A szakma segítségével mindenféle távolsági, illetve lőfegyvert (shortbow, longbow, pistol, rifle, harpoongun)   készíthetünk, továbbá lehetővé teszi torchok és warhornok gyártását is. A szakma minden kaszt számára előnyökkel jár kivétel az elementalistát, de különösen hasznos a warriorok, engineerek, thiefek és rangerek számára.

 

Jeweler tango icon 20px.pngJeweler (ékszerész)

 

A szakma lehetővé teszi ékszerek készítését (gyűrűk, fülbevalók  és nyakláncok), illetve ennek segítségével kombinálhatjuk össze az alacsonyabb szintű gemstonekat nagyobbakba,így minden kaszt számára hasznos előnyöket biztosítva.

 

Leatherworker tango icon 20px.pngLeatherworker (bőrműves)

 

Lehetővé teszi inventorypackok, rúnák  és mediumarmor darabok készítését. Mindenkinek hasznos, de legfőképp a thiefeknek,engineereknek és rangereknek.

 

Tailor tango icon 20px.pngTailor (szabó)

 

A szakma segítségével inventorybageket, rúnákat és lightarmor darabokat készíthetünk. Minden kaszt számára hasznos, de különösen az elementalistáknak, mesmereknek és nekromatáknak.

 

Weaponsmith tango icon 20px.pngWeaponshmith (fegyverkovács)

 

Lehetővé teszi melee fegyverek(sword, dagger, axe, hammer, spear, greatsword, mace, shield) és az azokhoz tartozó upgradek készítését, ami minden kaszt  számára hasznos, de különösen a warriorok, thiefek, rangerek és guardianok számára.

 

 


fordította: Gekko

további információ: gw2wiki  

Asztali nézet