MENÜ

Norn

„Ha elég vakmerő vagy, legendád örökké élni fog”

A norn bátor, alakváltó barbárok faja. Heves, erős akaratú és szenvedélyes nép, függetlenek és egyetlen egyénnek sem tartoznak hűséggel. Éles érzékeikkel, gyors észjárásukkal és hatalmas karjuk erejével boldogulnak hegyi erődjükben. A Spirits of the Wild, akik a legerősebb lények erényeit testesítik meg, vezették őket ebbe a világba. Gyorsan haragra gerjednek, de gyorsan is mosolyodnak el, minden napot egy személyes kihívásként élnek meg. Ugyanolyan élvezettel isznak, lakmároznak és vadásznak, nagyon kevés dologtól félnek. Rendíthetetlen szövetségesek és kérlelhetetlen ellenfelek…

Ember

“Harcolunk otthonainkért, isteneinkért és Királynőnkért. Semmi sem törheti meg szellemünk.”

Tyria emberei egy megtépázott népet képeznek. Az elmúlt háromszáz évben,

elvesztették földjeik jelentős részét. Régi ellenségek és új fajok fenyegetik minden oldalról az ősi, emberi területeket. Mégis, az emberi faj túlél, védelmezi megmaradt földjeit és ugyanúgy fenntartja az emberi szellemiséget, ahogy tette azt évszázadokon keresztül. Legnagyobb városuk, Divinity’s Reach, a remény tüzeként ragyog a krytai és azon túli emberek számára – még ha charr területen is tartózkodnak. Az emberek legendái kitörölhetetlen nyomot hagytak Tyria minden lelkén, legyen az barát vagy ellenség.

 

Charr

“Gépek morajával és fegyverek dörgésével, minden nap kitépünk az élet fogaiból”

Tyria macskaszerű charrjai egy győzedelmes fajt alkotnak, kik saját sikerükkel dacolnak. Túléltek vereséget, elnyomást és polgárháborút. Visszatértek, majd visszahódították és újjáépítették saját otthonukat. Hatalmas erődjük, a Black Citadel, uralkodik Rin, az egykori ember város romjai fölött. Mágia-mentes technológiájuk a legerősebb a vidéken. Mégis, sikerük ellenére, szembe kell nézniük a népük közti megosztottsággal, az Ősi Sárkányok erejével és saját győzelmeik szellemeivel.

 

Asura

“Az ész, és nem az izom, ami megváltoztatja a világot”

Az apró asura a legokosabb nép Tyria-n. Kérdezd csak meg tőlük; ők elmondják. Egykor vitathatatlanul ők voltak a földalatti civilizáció mesterei, de Primordus az Ősi Sárkány hírnöke, a Great Destroyer, a felszínre űzte őket.

A felszínre való megérkezésük óta, ez a hősszúfülű faj felvirágzott. Kezdetben a Tarnished Coast menti romok közt leltek menedékre, de az ősi erők mestersége hozzásegítette őket ahhoz, hogy összegyűljenek, újjáépítsenek és megszelídítsék ezt az új, vad világot. Most már az egész kontinensen megtalálható misztikus technológiájuk, a többi faj pedig olyan tisztelettel tekint az asurákra, amiket szerintük megérdemelnek. Sikereik ellenére, belső konfliktusok, személyes büszkeség és az egyének kapzsisága fenyegeti eredményeiket.

 

Sylvari

„A gonosz fenyegeti Tyriát, de Álmunk átvezet a sötétségen… a hajnalba”

A sylvari egy talány. Külsőre emberszerűek, természetükben növényjellegűek, nem rég érkeztek a világba, csupán 25 éve járják Tyria földjét. Mindannyian egy szülőtől származnak – a hatalmas Pale Tree-től, amely a Tarnished Coast fölé magasodik. A közös eredet és a megosztott álom köti össze őket. Senki sem tudja miért jelentek meg hirtelen Tyria-n, még maguk a sylvarik sem, keresik célukat a világban. Tyria fajai közül, ők ismerik el leginkább az Ősi Sárkányok jelentette fenyegetést; a sylvarik rendszeresen harcolnak Zhaitan kegyencei ellen. 


forrás:  gw2 variance info blog  

eredeti forrás: hivatalos oldal 

Asztali nézet