MENÜ

Team of The Hungarian Survivors

Guild Szabályzata

 

A guild egy közösség, ezért csakis olyan tagokat várunk sorainkba, akik aktívan részt vesznek a közösség életében, betartják a guild szabályait, és környezetükben pozitív képet közvetítenek a csapatról.

A guildet a leaderek és az officerek irányítják, ezért ők döntenek a tagfelvételekről, elbocsátásokról és az előléptetésekről, valamint a rangok odaítéléséről. Az Influence pontokat, fejlesztéseket a fenti címmel rendelkező személyek kezelik.

Tagjaink lehetnek azok, akik 17. életévüket betöltötték, alkalmasak szabályaink betartására, továbbá hajlandóak ebbe a   felnőtt felfogású klánba beilleszkedni.

A felvétel, mindenki számára kötelezően, a TeamSpeak3-on, a guildba jelentkezés nevű TS3 szobában történhet meg.

TS3 szerverünk jelszavát a guild vezetők chaten, vagy e-mailben (oink@freemail.hu) adják meg a jelöltnek, így a jelentkező be tud lépni a szobába. Az IP címet és a portot itt találod meg!

 

A Guild  Wars  2-ben a guild felépítése lehetővé teszi, hogy karaktereinkkel más-más guildhez csatlakozzunk, ki- és belépegethessünk a már minket felvett guildek között. Véleményünk szerint ez a lehetőség nem csapatépítő jellegű, sőt, ez konfliktusokhoz is vezethet.

Ez a lehetőség a játékosnak nagyobb szabadságot kínál, de társaságunk nagyobb része szerint ez több negatívummal is jár, ennek ellenére senkit nem korlátozunk abban, hogy más guild tagja legyen. Azonban kizárást von maga után  ha a tag a THS-ben folyamatosan nem képviselteti magát. Akik rendszersen más guildeket is képviselnek ne várják el a guild vezetőítől, hogy úgyan úgy kezeljék őket mint azokat akik a THS-t képviselik.

Célunk, hogy ne a karakter legyen a csapat tagja, hanem az, aki azt létre hozta! Ne csak egy név legyél a listában hanem a közösség hasznos tagja! 

A guild vezetők, leaderek és officerek más guildet nem képviselhetnek, minden karakterükkel kötelesek a  THS -ben játszani! A leaderek és officerek kapcsolattartás valamint közös party szervezés céljából kapcsolódhatnak, tagjai lehetnek  az alliance guildeknek de csak a szervezés idejére képviselhetik azokat (chat használat miatt). Ezt követően kötelesek ismét as THS-t képviselni.

 

TeamSpeak3 használata nem kötelező, azonban közös programok és a guildba történő jelentkezés esetében igen. A TeamSpeak3-t használó, illetve a folyamatosan a THS-t képviselő tagok előnyt élveznek, mert a közös programokról, információkról ők tudnak meg mindent először. A TS3-t csak nyomógombra állítva használhatod! A TS3-on a Guild Wars 2 szobát és alszobákat csak a THS guild tagjai használhatják, kivétel, ha a guild vezetők oda más személyt beengednek!

Add meg a kellő tiszteletet a guilden belül és kívül egyaránt! Társaidat tudásodnak és erőforrásaidnak megfelelően segítsd! Légy a közösség aktív tagja! Ne klikkesedj! A hosszan tartó, negatív értelemben vett klikkesedés feszültséget teremt, kerüljük el.

 Azt a tagot, aki a guildből kilépett nem vesszük visszaHa a kilépett tag ismételten felvételét kéri és indokolását a vezetők elfogadják, egy esetben visszakerülhet a guildbe, rangbesorolása és jogai azonban megváltozhatnak. A kizárt tagok visszakerüléséről - megbeszélés alapján - a vezetők közösen döntenek.  A kizárt, illetve a kilépett tagok a TS3-ra nem járhatnak, bármely rangot is viseltek előtte.

A játékba történő belépéskor és kilépéskor köszönj(A köszönés nem csak azért fontos, mert így illik, hanem ennek alapján tudjuk meg azt, hogy online vagy-e, lehet, pont rád van szüksége pl. egy szerveződő partinak.) Ha TS3-n, illetve a chaten vagy akkor is köszönj, nem biztos, hogy a klánból mindenki TS3-n van. Legalább naponta egyszer adjuk meg egymásnak a tiszteletet!

Karaktereidnek olyan neveket adj, amelyek nem sértők vagy trágárak, kulturált szavakat és kifejezéseket használj! Tilos bármelyik guild társsal, illetve más guildhoz tartozó taggal durván beszélni! Tilos káromkodni! Tilos a guild chaten, illetve a közös csatornákon a rasszista, gyűlöletkeltő beszéd, továbbá olyan kifejezések használata, amelyek sérthetnek másokat! Az ilyen megnyilvánulások magukban hordozzák a kizárás lehetőségét.

Véleményt nyilvánítani lehet, de úgy, hogy ne bántsunk meg másokat. Ha a guilden kívül bárkivel beszélsz mindig a THS-t képviseled, ezért válogasd meg szavaidat! Tilos, illetve nem szerencsés egy közös programról, dungeonról idő előtt távozni (ha előre jelzed az más). Ez vonatkozik az afk-ra is!

Ha valaki lopással, csalással, átveréssel szerzett előnyt, és ezzel másokat megkárosított, akkor a gyanú igazolása esetén őt azonnal kizárjuk a guildből.

 

 

Guild rangok

 

Leader, Officer,  Member, Recruit, Alliance

  

 

Leaderek feladata a guild irányítása. Leader rangba, egy időben csak két személy kerülhet. Fontosabb kérdésekben, kizárólagos felelősséggel együtt döntenek, de a döntések előkészítésébe az officereket is bevonhatják. A kiemelt tagokkal együttműködve dungeonokat vagy más programokat szerveznek. Moderálják a guild chat-et, kezelik a guild bankot és az influence pontokat.

 

Officer rangba azok a tagok kerülhetnek, akiknek  játékismerete megfelelő, segítőkészek, tanácsokat adnak, programokat szerveznek, a kérdésekre - ha tudnak - válaszolnak,  a guildhez hűek. Példamutató viselkedésükkel és hozzáállásukkal kivívták  a tagok megbecsülését. (Ez nem azt jelenti, hogy neki kell a legjobbnak lennie és mindent ismernie is kell). A Guild életét befolyásoló fontosabb döntések előkészítésébe bevonhatók. A programok szervezésében aktívan részt vesznek, irányítják a tagok tevékenységét. Moderálják a guild chat-et, kezelik a guild bankot.

 

Member rangba azok a személyek kerülnek, akik a THS új tagjai és a recruit rangban bizonyos időt eltöltöttek (nincs időhöz kötve, aktivítástól függ). Szintén ezt a rangot viselik a régebbi, de visszatért tagok is, akik hosszabb időt kihagytak, vagy csak megszakításokkal voltak jelen a THS életében.

 

Recruit (újonc) rangba azok a személyek kerülnek, akik először lettek a THS tagjai.  Ha az újonc szabályzatunk előírásait betartja, a játékban aktív, használja a TS3-t és beilleszkedik közénk, akkor rövid időn belül member rangba kerül át. Az idő múlásával, további előléptetésre is van lehetőség, amennyiben a magasabb rank elvárásoknak is megfelel.

 

Alliance ranga a szövetséges guildek képviselői foglalnak helyet.

 

A közös programokat a leaderek és az officerek vezetik, ők döntik el annak időpontját, a haladás irányát és a tempót, de taktikai megfontolásokat, ötleteket természetesen mindenki tehet. A közös programokon nem kötelező részt venni! Mindenki annyit és úgy játszik, ahogy szeret, ugyanakkor elvárjuk, hogy a guildet előrevivő programokba jelentkezz és részt vegyél azokon!

 

Guild Bank szabályok:

 

Gyűjtő jellegű egymás segítésére. Amit beraksz azért teszed, mert neked nem kell és úgy gondolod, másnak hasznos lenne. 

  • Hasznos tárgyakat rakjatok bele.
  • Ez a tároló nem saját tárolásra van. Ha mégis arra használod, vállalnod kell, hogy valaki kivehet valamit.
  • Becsület kassza jellegű, ha rendszeresen kiveszel, rakj is vissza.
  • A bank tartalmának ellopása, üzletcélú használata azonnali kizárást von maga után.

Guild Bankba önkéntes alapon lehet pénzt berakni. A bankba összegyűlt pénz hasznos lehet WvW-n, vagy az esetleg előforduló guild kiadásokra. Amennyiben ez nem kerül elköltésre akkor az összegyült aranyat évente egyszer, év elején, egy összegben viszadajuk azoknak a tagoknak akik támogatták a guildet.     

 

 

Önkéntes adományok:

 

Célja biztonsági tartalék gyűjtése. 

Önkéntes, tehát nem kötelező. Hetente egy arany berakása javasolt. Aki nem játszik annyit, nem rak azon a héten. Mindig kerek összeget rakj, hogy könnyebb legyen vezetni. Külön tárolóba gyüjtjük, abba a tárolóba csak berakni lehet, figyeljük és írjuk ki mennyit rakott be.

Ha elhagyod a guildet, természetesen a berakott összeget visszakapod. Minden év végén, ha nem volt szükség a pénzre, mindenki visszakapja amit berakott. Az új évben újrakezdjük a gyűjtést. Ha szerverváltásra kerülne sor akkor szétosztanánk az összegyűlt pénzt a guild tagok között, attól függetlenül, hogy rakott-e be a közösbe vagy sem.

 Guest rendszert mindenki használhatja szabadon.

 

Kérek minden tagot, amennyiben a fenti szabályzat tervezettel kapcsolatosan építő jellegű gondolatai vannak, mondja el nekem, várom jelentkezését! Segítsetek abban, hogy a Guild Wars 2-ben is létrehozzunk egy hangulatos, barátságos és jó hírű klánt. A Guild Wars 1-ben megtettük, tegyük meg most is!

A guild szabályzat egyes részeit nem, kell halál komolyan venni, mert a lényeg a jó játék. Mégis kell valami irány, a káosz elkerülése érdekében.

Kellemes baráti légkört, jó droppot és jó játékot kívánok mindenkinek! 

                                                                                                                                                                 franko 

Asztali nézet