MENÜ

hero-elementalist2.jpg

Elementalista

 

Az elementalist parancsolni tud a természet erőinek: a tűznek, a földnek, a víznek, és a levegőnek. Bár az állóképessége nem nagy, ezt azzal kompenzálja, hogy hatalmas pusztítást tud véghezvinni támadásaival, akár távolabbi ellenfelek ellen is. Azonban nem csak a sebzés az, amire képes, éppen ellenkezőleg: nagyon sokoldalú kaszttal van dolgunk.

Az elementalist ugyan csak egy fegyver szettet tud használni harc közben, azonban válthat a négy természeti erő között, hogy éppen melyikre hangolódik rá. Minden elem más skilleket ad (amely fegyverenként szintén eltér), emellett maga az elemre hangolódás is ad valamilyen bónuszt:

A tűzre hangolódással nagy sebzést tud okozni, akár több ellenfélen is egyszerre. A tűzre hangolódott elementalistot közelről támadókat folyamatosan tűz sebzés éri.

A levegőre hangolódással az elementalist parancsolni tud a szélnek és a villámoknak. A skillek itt egy ellenfélre koncentráló, de neki még nagyobb sebzést adó varázslatok, melyek sokszor meg is vakítják az ellenfelet egy rövid időre. A levegőre hangolódott elementalist közelébe jövő ellenfelek villám sebzést szenvednek.

A vízre hangolódás a közvetlen sebzés helyett inkább irányítást, kontrollt ad az ellenfelek mozgása felett: a jegessé váló talajon lelassulnak, vagy éppen meg is fagynak. Támogatást is tud nyújtani társainak területre ható gyógyítások formájában. A vízre hangolódott elementalist mellett a társak folyamatos gyógyítást kapnak.

A földre hangolódott elementalist erős védelemmel tudja felvértezni magát és társait - föld páncélt varázsolva, vagy éppen földrengéssel hatástalanítva ellenfeleit. A földre hangolódott elementalist mágikus védelmet kap.

Kaszt mechanizmus: négy attunement (négy elem, melyre ráhangolódhat)

Különleges skill típusok:

Glyph: módosítják az elementalist erőit (pl. növelik a sebzést, hatótávolságot, varázslatok hosszát)

Signet: állandó pozitív hatást nyújt, azonban aktiválni is lehet egy erősebb hatás eléréséért

Conjure spell: hasznos tárgyakat, fegyvereket idéz, melyeket az elementalist, vagy társai használhatnak

Area spell: területre ható varázslatok, pl. lángoló nyílvesszőket lő ki, vagy éppen egy tűzfalat emel

 

Használható fegyverek:

Scepter (fő kézben) - közeli hatótávú skillek

Dagger (fő kézben) - gyors, és közepes hatótávú skillek

Staff (kétkezes) - lassú, de távolra ható skillek

Dagger (off hand) - erős, közepes hatótávú skillek

Focus (off hand) - erős, közeli hatótávú skillek


 

forrás: Night Watchers Hun oldala

eredeti forrás: Gw2 hivatalos oldal

 

Asztali nézet