MENÜ

Asura

asura.jpg

 

Történelem

Az asura eredetileg egy földalatti faj volt, akik mélyen fekvő, barlangi otthonaikhoz alkalmazkodtak. Rendkívüli érzékek fejlődtek ki náluk – hosszú füleik és széles, fénylő szemeik mindent észre vettek – valamint éles fogak, a mindenevő táplálkozáshoz. Egyszerűen briliáns nép, elemzik, megoldják és hasznosítják magát a szeszélyes mágiát. Ezt az erőt használva, egész Depths of Tyria-ban elterjedtek, a távoli helyeket asura kapukkal kötötték össze, míg azokra a helyekre, ahol rendkívüli volt az ősi erő, hatalmas fellegvárakat építettek.

Azonban meglepetésükre, az egyik ilyen helyről kiderült, hogy egy Ősi Sárkány bajnokának az otthona. A Great Destroyer, a törpök egyik legendás alakja, felébredt. Az asurák saját kapuit használva elterjesztette kegyenceit a föld alatt, elpusztítva az asura civilizáció nagy részét, és a felszínre kényszerítve a túlélőket.

Az asura nagyon leleményes volt. A tudással és újító géniuszokkal felfegyverkezve, hamar uralni kezdték a Tarnished Coast vidékét. Gólemeik visszaszorították a dzsungelt. Lebegtető varázslataik a veszélyes föld fölé emelték a városaikat. Az átállított kapuik segítségével pedig bejárták a veszélyes és idegen fajokkal teli világot. A találékonyság és a szervezettség nyújtotta előnnyel érvényesülni tudtak.

Az asura társadalom a krewe-ok (laza kutatói szervezetek, melyeket általában egy, különösen zseniális tag irányít) köré szerveződik. A krewe-ok motiváltak és versenyszerűen dolgoznak, fejlesztik és újítják népük mágiai tudását, miközben keresik az elveszett tudást, új tanulmányi területeket hoznak létre és megadják az egyetemes filozófia válaszait, melyet ők Eternal Alchemy-nek hívnak.

Mint a mágia úttörői és mint titokzatos feltalálók, az asurák az elmúlt évszázadokban felvirágoztak. A hasznos fajokat szövetségesükké tették, míg a kevésbé hasznosakat irányították vagy megtűrték. Új lehetőségek nyíltak meg és régi tudás került újra napvilágra.

 

Rata Sum

Az asura mágia legnagyobb fizikai példája roppant városuk, Rata Sum. Csupán egy bukott faj szétszórt romjaiból kiindulva, az asura emlékművet állított saját erejének. Rata Sum a környék fölé magasodik, egy hatalmas, lebegő kocka belső átjárókkal, felső szintjein kisebb kockákkal. A legfelső szintek a laboratóriumok és az Arcane Council, az asura faj vezetőségének tanácskozási színhelye. Ennek a hatalmas kockának a mélyeit még mindig ássák az alvást nem igénylő gólem szolgák.

Az asurák egyénként gondolnak magukra, mindannyian féltékenyen védik saját alkotásaikat, de van néhány szervezet, melyek összekötik a fajt. A legfontosabb ezek közül az Arcane Council, amely, elméletben, a legbölcsebb asurák összessége, akik a törvényeket hozzák. A valóságban, ez a csoport olyan tagokat tartalmaz, akik nem voltak elég bölcsek, hogy kihúzzák magukat a feladat alól, mivel a legtöbb asura sokkal szívesebben halad a saját kreatív menetrendjével, minthogy belső vitákkal és bürokratikus rivalizálásokkal foglalkozzon.

Rata Sum az otthona az asura egyetemeknek is: a Statika, Dinamika és Szinergetika Egyetemei. Mindegyiknek van egy fő létesítménye, ahol az ígéretes diákok, gyakornokok és segédek saját laboratórium híján dolgozhatnak, fejleszthetik tudásukat és szerezhetnek jól képzett mentorokat. Minden egyetemnek megvan a saját megközelítése az Eternal Alchemy-hez. A Statikánál úgy gondolnak a világra mint erő és támogató vonalakra –állandó állapotban- és próbálnak tanulni a múlt hibáiból.  A Dinamikánál egy aktív, folyamatosan változó állapotot feltételeznek és úgy vallják, hogy minden kutatás amiből tanulsz valamit, siker. Végül, a Szinergetikánál a dolgok közti kapcsolatokban gondolkodnak, a dobbanások közti térben. Ők a leginkább titokzatosak és elméletiek a népük között.

Rata Sum a központ, de az asurák az egész Tarnished Coast mentén alapítottak laboratóriumokat és kutató központokat. A személyi központúság és a cél, hogy a legjobbak legyenek, gyakran messzire vezetik az asura mestereket és krewe-jukat, el a kíváncsi tekintetek és a potenciális versenytársak elől. Ez gyakran ahhoz vezet, hogy az asura laboratóriumokat távoli és veszélyes helyeken építik meg. Ha egy laboratóriumot elpusztítanak vagy lemészárolják a dolgozóit, új felfedezések veszhetnek el teljesen. Az asurák átkozzák az ilyen eseményeket, de a környező fajok nem vélik ezt különösebben rossz dolognak.

 

A tudás hatalom

Az asurák, mint nép, a versenyen tenyésznek. Minden asura óriási intelligenciával és szerénytelenséggel áll hozzá a kutatásához. Őrült tudósok faja, mindegyikük arra törekszik, hogy bebizonyítsa, különleges.

Ez a versenyszellem (és a feltételezett felsőbbrendűség) más fajokra is kiterjed. Egyeseket potenciális nyersanyagnak tekintenek, mint az alkímiában fejlett hyleket vagy a dredgeket az ő hanghullám technológiájukkal. Mások potenciális munkások, mint az emberek és a sylvarik. Vannak, akiket kiirtandó kártevőként kezelnek, mint például a rágcsáló skritteket, akiket az asurák már túl jól ismernek a föld mélyéről.

A legnagyobb veszélyt egy asurára nézve, nem meglepő módon, egy másik asura jelenti. A néha drámai, sőt robbanékony kísérleteiket félretéve, van egy csoport asura, akik azért álltak össze, hogy megalapítsanak egy óriás-krewe-t. Ők az Inquest, ezek az asurák egyesítik a forrásaikat egy nagy szervezet számára, ami megosztja tagjai közt a tudást – de a kívülállókkal sohasem. A szervezet belelát a tagjai munkájába és őket nem gátolják olyan morális kérdések, mint a többi asurát, például nyugodt szívvel használnak érző lényeket folyamatos kísérleteik során. Ennek eredményeképp, sokkal hatékonyabbak és sokkal veszélyesebbek is. A céljuk nem kisebb, mint Tyria uralma, beleértve az Ősi Sárkányokat is, és nem fogják hagyni, hogy bármi vagy bárki az útjukba álljon.

 

Veszélyes büszkeség

Mióta Tyria felszínére megérkeztek, az asurák történetét a csekély esélyek, a hosszas hányattatás és a világ ostobasága ellenére siker és győzelem koronázta. A Great Destroyer támadása után hátramaradt hamvakból, az asura egy jobb jövőt kovácsolt magának. Mégis, sikerük közt ott rejtőzik a lehetséges pusztulásuk magva. Az asura egy büszke – egyesek azt mondanák gőgös – nép, melynek nagy a tudása, de a bölcsessége olykor nem. A nagy büszkeség gyakran vezet nagy bukáshoz.


forrás: variance gw2 info blog

 

 

 

Asztali nézet